Mikä on GLOW tanssikilpailu?

GLOW on kaikille tanssijoille avoin hyvän mielen säkenöivä kilpailutapahtuma! GLOWssa kilpailulavalle pääsevät nousemaan kaikki tanssinharrastajat 6-vuotiaista lapsista aikuisiin, solisteista aina isoihin ryhmiin saakka. Tanssilajeina GLOWssa nähdään monipuolinen kattaus: showtanssia, urbania sekä balettia.

Tärkeintä GLOWssa on show-elämys, jossa eri osa-alueet: liike, tunnetilat, tarina, puvut ja koreografian toteutus tukevat toisiaan luoden ikimuistoisen elämyksen niin tanssijoille, tuomaristolle kuin katsojillekin. Kilpailu tanssitaan näyttämöllä, jonka syvyys on noin 7,7m ja leveys 12,2m. Näyttämöllä on tanssimatto ja teatterivalot.

Kilpailussa tuomaristolla ei ole etukäteistietoja kilpateoksista vaan he arvioivat teoksia pelkästään näkemänsä perusteella.

Kilpailijoilla on myös mahdollisuus päästä seuraamaan ja kannustamaan kanssakilpailijoidensa suorituksia.

Kilpailun historia ja arvopohja

Uusi GLOW tanssikilpailu seuraa edeltäjänsä Helmi-tanssikilpailun jalanjälkiä lukuvuodesta 2017-2018 alkaen entistä säihkyvämpänä ja monipuolisempana!

Helmi-tanssikilpailu perustettiin aikoinaan, koska pääkaupunkiseudulle kaivattiin lisää hyväntahtoisia tanssikilpailuja nuorille tanssijoille. Helmi-tanssikilpailun suosio yllättikin järjestäjät positiivisesti ja kasvoi lopulta niin suureksi tanssitapahtumaksi, että lukuvuodesta 2017-2018 eteenpäin Helmi-tanssikilpailu jakaantui kahdeksi uudeksi tanssikilpailuksi.

GLOW jatkaa menestyksekkään Helmi-tanssikilpailun tarinaa tarjoten monipuolisen ja säihkyvän tanssikilpailun kaikille tanssinharrastajille lapsista aikuisiin. Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan itsenäisenä kilpailijana tai edustaen tiettyä taustayhteisöä, kuten omaa tanssikouluaan.

GLOW tanssikilpailussa halutaan tarjota positiivinen kilpailukokemus kaikille ja tapahtumapäivänä korostetaankin hyvää henkeä kanssakilpailijoiden kesken. Teoskohtaisen kirjallisen palautteen ja kannustuksen kautta halutaan antaa kaikille kilpailijoille eväitä tulevaa varten. Jokainen kilpaileva teos saa kultakin tuomarilta tiiviit kirjalliset kommentit kilpailupäivän päätteeksi.

 

Järjestäjät

GLOW tanssikilpailua järjesti vuodesta 2017-2020 Espoolainen tanssikoulu, Tanssipiste Loiste.

Tanssipiste Loisteessa tapahtui omistajavaihdos yhtiön sisällä 2019 heinäkuussa ja uudet omistajat järjestivät kilpailut 2020 kesään asti.

Syksystä 2020 eteenpäin Glow -tanssikilpailua järjestää Tanssipiste Loisteen entiset omistajat, Glow Events Oy.

Glow -Tanssikilpailu/ Glow Events Oy